Zeljna juha polnega okusa

Zeljna juha polnega okusa, enolončnica, ki navduši vse ljubitelje svežega zelja. Najboljša je, če jo pripravimo iz mladega zelja.

Zeljna juha, enolončnica iz svežega zelja
Potrebujemo:

1 manjšo glavo mladega zelja, 3 majhne krompirje,  2 korenčka, 2 svinjska zrezka, 1 čebula, sladka rdeča mleta paprika, 1 strok česna, kumina, sol, poper, olje, domača mešanica jušnih začimb po okusu, voda, moka po okusu.

Na olju pocvremo sesekljano čebulo ter dodamo na koščke narezano meso. Rahlo solimo. Oboje lepo pocvremo ter nato dušimo do mehkega. Medtem v drugem loncu v slanem kropu oparimo zelje, ki smo ga prej narezali na majhne kocke ter na polovico prerezan strok česna. Kuhanega odcedimo. V manjšem loncu v malo vode skuhamo do mehkega še krompir, ki smo ga tudi rahlo solili. Kuhanega v vodi zmečkamo.

Ko je meso mehko ga potresemo z mleto papriko, premešamo, dodamo zelje, pretlačen krompir v vodi, na kocke narezana korenčka, nekaj zrn kumine ter zalijemo z vodo. Pokuhamo. Če se nam zdi preredko lahko zgostimo z žličko moke, ki jo stepemo z vodo.

Preverimo slanost, dodamo mlet poper ter po okusu mešanico jušnih začimb.

Zeljna juha je še boljša, če jo pustimo par ur počivati. Zraven ponudimo hrustljav kruh.

0 comments on “Zeljna juha polnega okusaAdd yours →

Dodaj odgovor