Žepki iz listnatega testa z različnimi polnili

Žepki iz listnatega testa z različnimi polnili – sladica, ki je pripravljena v zelo kratkem času in zadovolji še tako petičnega sladkosneda.

Potrebujemo:

1 zavitek pravokotnega listnatega testa (za 8 žepkov), 40 gr raztopljenega masla, marmelado, kislo smetano, lešnikov ali kakavov namaz

Postopek za pripravo listnatih žepkov z marelično marmelado in kislo smetano ali z lešnikovim/kakavovim namazom

1. Listnato testo po širini na tri dele

2. Prva dva premažemo z maslom

3. Položimo en trak na drugega in naredimo rolico

4. Postavimo za 60 min v hladilnik

5. Narežemo na kolobarje

6. S prsti oblikujemo klobuke

7. Jih nadevamo z marmelado in kislo smetano ali s lešikovim/kakavovim nadevom

8. Pečemo 15-20 min na 190°C

Print Friendly, PDF & Email