Rahli zrezki obdani s hrustljavo skorjico krušnih drobtin in koruznega zdroba s sredozemsko zelenjavo in dišavnicami bodo prebudili vaše okuševalne brbončice.
Za 2 osebi potrebujemo: 4 svinjske zrezke, 100 g češnjevih paradižnikov, 150 g mini mocarelic, pest črnih oliv, 1 jajce, moka, krušne drobtine, koruzni zdrob, oljčno olje, sol, mediteranske začimbe
Priprava:
- Mini mocarele odcedimo in jih pustimo na cedilu, da spustijo vodo.
- Zrezke mesa rahlo solimo.
- Prvo jih pomokamo, nato jih damo v razžvrkljano jajce, nazadnje pa še v mešanico krušnih drobtin in koruznega zdroba.
- Pečico ogrejemo na 180°C.
- Mini paradižnike prerežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti in jih solimo.
- Pekač obložimo s peki papirjem in po njem polijemo oljčno olje.
- Na pekač obložen s peki papirjem postavimo panirane zrezke in jih prelijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
- Na vsak zrezek položimo nekaj na rezine narezanih črnih oliv in nekaj koščkov paradižnika.
- Posujemo z mediteranskimi začimbami.
- Postavimo v pečico na srednje vodilo in pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da je skorjica zrezkov zlato-rumene barve.
- Odpremo pečico in na vsak zrezek dodamo še nekaj polovičk mini mocarelic.
- Pečico nazaj zapremo in pečemo še 5 minut, da se mocarele lepo raztopijo.
- Ponudimo še vroče.
Dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Zrezki po sredozemsko”Add yours →