Zrezki po sredozemsko

Rahli zrezki obdani s hrustljavo skorjico krušnih drobtin in koruznega zdroba s sredozemsko zelenjavo in dišavnicami bodo prebudili vaše okuševalne brbončice.

Za 2 osebi potrebujemo: 4 svinjske zrezke, 100 g češnjevih paradižnikov, 150 g mini mocarelic, pest črnih oliv, 1 jajce, moka, krušne drobtine, koruzni zdrob, oljčno olje, sol, mediteranske začimbe

Priprava:

  1. Mini mocarele odcedimo in jih pustimo na cedilu, da spustijo vodo.
  2. Zrezke mesa rahlo solimo.
  3. Prvo jih pomokamo, nato jih damo v razžvrkljano jajce, nazadnje pa še v mešanico krušnih drobtin in koruznega zdroba.
  4. Pečico ogrejemo na 180°C.
  5. Mini paradižnike prerežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti in jih solimo.
  6. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem polijemo oljčno olje.
  7. Na pekač obložen s peki papirjem postavimo panirane zrezke in jih prelijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
  8. Na vsak zrezek položimo nekaj na rezine narezanih črnih oliv in nekaj koščkov paradižnika.
  9. Posujemo z mediteranskimi začimbami.
  10. Postavimo v pečico na srednje vodilo in pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da je skorjica zrezkov zlato-rumene barve.
  11. Odpremo pečico in na vsak zrezek dodamo še nekaj polovičk mini mocarelic.
  12. Pečico nazaj zapremo in pečemo še 5 minut, da se mocarele lepo raztopijo.
  13. Ponudimo še vroče.

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Zrezki po sredozemskoAdd yours →

Dodaj odgovor