Zrezki v smetanovi omaki

Potrebujemo: 6 zrezkov svinjskega kareja, 1 čebulo, 3 stroke česna, sol, poper, 0.5 dcl belega vina, 2 žlički moke, voda, 250 ml sladke smetane

Zrezke operemo, s papirnato brisačko meso osušimo, ga rahlo potlčemo, solimo in popramo. V višjo ponev damo maščobo in segrejemo. Olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Na vročo maščobo položimo zrezeke in jih na vsaki strani rjavo zapečemo, dodamo še čebulo in česen. Ko tudi čebula dobi rahlo barvo prilijemo vino in pokrijemo, da se duši. Temperaturo zmanjšamo. Med dušenjem zrezke obračamo in po potrebi prilivamo malo vode. Nekje po 45 minutah vzamemo zrezke iz ponve in čebulo ter česen pretlačimo z vilico, temperaturo plošče malce zvišamo, da se maščoba ponovno segreje, dodamo 2 žlički moke, malce zarjavimo in prilijemo malo vode, da se moka razpusti in ni grudic. Nato dolijemo smetano in pokuhamo, dodamo zrezke in jih v omaki dušimo še 10 minut, da se zrezki prepojijo s smetanovo omako.

V slabi urici imamo pripravljene slastne zrezke, h katerim lahko ponudimo poljubno prilogo. Seveda pa se odlično poda kruhov narastek, katerega recept sem napisala danes.

 

0 comments on “Zrezki v smetanovi omakiAdd yours →

Dodaj odgovor