Bučkina zloženka z Ljutomerskim ementalcem

Bučkina zloženka z Ljutomerskim ementalcem – gratinirana jed. Poskusiti jo morate vsi ljubitelji odličnega ementalca. Odlična je tako topla, kot hladna.

Video recept

Potrebujemo:

600 g bučk, 70 g ribanega trdega sira, 2 jajci, 4 jušne žlice mleka Pomurskih mlekarn, 30 g krušnih drobtin, 130 g sira Ljutomerski ementalec Pomurskih mlekarn, 2 jušni žlici olivnega olja, lističi sveže bazilike, sol, poper, sušen majaron

 

Postopek priprave:
1. Bučke operemo in jih narežemo po dolžini na tanjše rezine. Na olju jih popečemo z obeh strani. Odstavimo jih na papirnato brisačko in jih rahlo solimo.

bučkina zloženka z ljutomerskim ementalcem

2. V skodelici razžvrkljamo obe jajci s soljo in poprom, dodamo mleko, polovico ribanega trdega sira, natrgane lističe bazilike ter vse skupaj dobro premešamo.

bučkina zloženka z ljutomerskim ementalcem

3. V drugi skodelici zmešamo krušne drobtine in riban trdi sir.
4. Ljutomerski ementalec narežemo na tanjše rezine.

bučkina zloženka z ljutomerskim ementalcem

5. Ognjevarno posodo namažemo z oljem in vanjo najprej položimo pečene rezine bučk. Sledijo rezine Ljutomerskega ementalca. Posujemo z mešanico drobtin in ribanega trdega sira. Prelijemo z 2–3 jušnimi žlicami jajčno mlečne mešanice. Ta postopek ponovimo 2–3-krat. Ko uporabimo zadnjo vrsto bučk, prelijemo z ostalo jajčno mlečno mešanico ter posujemo s preostankom krušnih drobtinic in ribanega trdega sira. Zaključimo z nekaj kapljicami olivnega olja.

bučkina zloženka z ljutomerskim ementalcem

6. Zloženko pečemo približno 30 minut pri 180 °C oziroma dokler ne nastane hrustljava zlato rjava skorjica.
7. Ko vzamemo iz pečice, naj zloženka počiva vsaj 15 minut, preden jo postrežemo.

bučkina zloženka z ljutomerskim ementalcem

 

0 comments on “Bučkina zloženka z Ljutomerskim ementalcemAdd yours →

Dodaj odgovor