Recept za moje domače njoke že poznate, če pa slučajno ne, potem jih najdete na tej povezavi:
Njoki ali krompirjevi svaljki – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Ena od omak, ki se lepo poda k tej krompirjevi jedi, je omaka iz masla, smetane in svežega žajblja*.
Žajbelj je zelišče, ki ga v kuhinji lahko dodajamo predvsem v mesne, fižolove in krompirjeve jedi. Ima zelo močan in izrazit okus, ki je nekaterim všeč, spet drugim pa ne.
Za 4 osebe potrebujemo:
500 ml smetane za stepanje (priporočam Pomurske mlekarne), debelejša rezina masla, sol, 10 – 12 ( +4 za dekoracijo) lističev svežega žajblja, parmezan
Priprava:
- Rezino masla raztopimo v manjšem loncu in na njem podušimo oprane in osušene lističe žajblja.
- Ko žajbelj zadiši, prilijemo tekočo smetano za stepanje.
- Rahlo solimo.
- Počakamo, da zavre in mešamo do želene gostote.
- Omako prelijemo čez njoke, ki smo jih že razdelili na krožnike.
- Dodamo po en svež listič žajblja na krožnik.
- Zraven ponudimo riban parmezan.
0 comments on “Domači njoki v omaki iz smetane in žajblja”Add yours →