Jajca “in Purgatorio” so tipična jed iz italijanske Kampanije, ki se jo pripravi z obilo paradižnikove omake. Omako se predhodno pripravi na oljčnem olju, kateremu dodamo strok ali dva česna ter nekaj lističev sveže bazilike. Ko je omaka pripravljena, jajca enostavno brez lupine “skuhamo” v paradižnikovi omaki.
Potrebujemo za 1 osebo:
3 jajca, svež paradižnik ali pelate iz konzerve, oljčno olje, sol, sladkor, 1 strok česna, sveži lističi bazilike, beli sir v slanici
- V ponvi s pokrovom na oljčnem olju popražimo strok česna, dodamo sveže lističe bazilike.
- Paradižnik ali pelate narežemo na manjše koščke in jih dodamo v ponev.
- Solimo ter dodamo kavno žličko sladkorja. Omako pokrito kuhamo 10 – 15 minut.
- Če se omaka preveč zgosti, dodamo jušno žlico vode in premešamo.
- Ko je omaka kuhana dodamo jajca, jih rahlo solimo in ponev pokrijemo.
- Jajca dodamo kar na omako.
- Pokrito kuhamo 5 minut, nato odstavimo in serviramo na krožnik.
- Na servirnem krožniku jedi dodamo nadrobljeni beli sir v slanici ali riban parmezan.
- K jedi ponudimo bel hrustljav kruh.
Ta jed je pripravljena v nekaj destih minutah in zadostuje za “glavni” obrok, saj vsebuje dovolj proteinov iz jajc ter vitaminov in antioksidantov iz paradižnika.
0 comments on “Jajca “in Purgatorio””Add yours →