Medaljoni svinjskega fileja v gorčični omaki z bučkami

V poletnem času se najbolje priležejo lahka in hitra kosila. Sama najraje izbiram bolj zelenjavne jedi, a vsake toliko se prileže dobro mesno kosilo. In eno takih je pripravljeno iz svinjskega fileja ali »ribice« kot ji pravimo pri nas in ki velja za najboljši del svinjskega mesa.

Za 2 osebi potrebujemo: 500 g svinjskega fileja, 6 večjih strokov česna, 0,5 dl vina sorte rose,  1 jž gorčice, 2 dl smetane za kuhanje, debelejša rezina masla, sol, poper, 1 srednje velika bučka

Priprava:

  1. Meso operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  2. Narežemo na dobra 2 cm debele rezine.
  3. Bučko operemo, ji odstranimo spodnji in zgornji del ter jo narežemo na 10 cm palčke, debeline približno 1 cm.
  4. V ponvi segrejemo maslo, ko se pričnejo delati mehurčki, dodamo meso.
  5. Dodamo še stroke česna ter na palčke narezane bučke.
  6. Bučke dušimo toliko časa, da meso dobi barvo. Takrat jih odstranimo in rahlo solimo.
  7. K mesu prilijemo vino.
  8. Počakamo, da izhlapi.
  9. Meso na vsaki strani pečemo 5 minut, proti koncu pečenja ga solimo.
  10. Meso odstranimo iz ponve.
  11. Na sok od mesa dodamo 1 jušno žlico gorčice ter prilijemo 2 dl smetane za kuhanje.
  12. Omako dobro premešamo, da se sestavini povežeta.
  13. Na krožnik damo omako, nekaj medaljonov, ki jih na krožniku posujemo s sveže mletim poprom, na maslu dušene bučke ter česen.
  14. Postrežemo takoj.
  15. Zraven lahko ponudimo kruh ali krhlje mladega krompirja.

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Medaljoni svinjskega fileja v gorčični omaki z bučkamiAdd yours →

Dodaj odgovor