Nonine štraube ali krhki flancati

Za približno 30 štraub potrebujemo:

500 g mehke bele moke, 3 jajca, 40 g sladkorja, 20 g svinjske masti, 1 kozarček šnopsa ali belega vina, ščepec soli

In še: sladkor v prahu za posip, arašidovo olje (arašidovo jim da poseben okus, lahko je pa tudi sončnično) za cvrtje

  1. Pripravimo delovno površino na kateri bomo mesili.
  2. Moko presejemo na delovno površino.
  3. Dodamo sladkor, mast, belo vino in jajca.
  4. Vse dobro pregnetemo z dlanmi.
  5. Ko je masa dovolj elastična in homogena, brez grudic, testo razvaljamo na pomokani delovni površini.
  6. Debelina razvaljanega testa naj bo 2 mm.
  7. Testo razrežemo na pravokotnike.
  8. Vsak pravokotnik pa po sredini dolžine še zarežemo, vendar ne do robov. Po želji jih lahko obrnemo skozi zarezo, da dobijo bolj zanimivo obliko. (kot moje na fotografiji).
  9. Olje segrejemo v dovolj veliki in visoki ponvi.
  10. Ko je dovolj vroče, polagamo štraube v olje in počakamo, da se spodnja stran lepo zlato rumeno ocvre. Takrat jo obrnemo in počakamo, da je še ta stran enake barve.
  11. S penovko previdno pobiramo ocvrte štraube iz olja in jih polagamo na krožnik, ki smo ga predhodno obložili s papirnato brisačko, ki bo posrkala odvečno olje.
  12. Mlačne štraube posipamo s sladkorjem v prahu.

P.s. Štraube je zamesil , oblikoval in pod mojim budnim očesom ocvrl moj sin za šolsko nalogo iz gospodinjstva.

0 comments on “Nonine štraube ali krhki flancatiAdd yours →

Dodaj odgovor