
Količina: za 5 – 6 sendvičev
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
- 1 zavitek pšeničnega belega mlečnega kruha (samo sredica kruha – »tramezzino«, najdete ga v redni ponudbi trgovin Eurospin)
- 200 g svežega sirnega namaza
- pest sveže rukole
- 3 rezine Cheddar sira
- 160 g tune v oljčnem olju
- 1 jušna žlica majoneze
- nekaj kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka
- 135 g svežega sirnega namaza z zelišči
Za okrasitev:
- pest črnih izkoščičenih oliv
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj nalistanih rezin korenčka
- 6 mini mocarel
- nekaj listov sveže bazilike
Priprava:
- Najprej pripravimo tunin namaz. Tuno v oljčnem olju z vilicami pretlačimo, dodamo 1 jušno žlico majoneze in 100 g svežega sirnega namaza. Premešamo, da se sestavine povežejo.
- Prvo plast kruha namažemo s svežim sirnim namazom in dodamo oprane in osušene liste rukole. Naslednjo plast kruha rahlo namažemo s svežim sirnim namazom z obeh strani in z njim pokrijemo predhodno plast z rukolo. Nanjo naložimo rezine Cheddar sira. Tretjo plast kruha namažemo samo s spodnje strani s svežim sirnim namazom. Tretjo plast nadevamo s tuninim namazom. Nanj položimo četrto plast kruha, ki jo namažemo s svežim sirnim namazom z zelišči.
- Zadnjo, peto plast kruha namažemo s preostankom svežega sirnega namaza. Nanjo dodamo nekaj svežih listov rukole. Očistimo korenček in z lupilcem nalistamo nekaj dolgih rezin svežega korenčka. Dodamo črne izkoščičene oljke, mini mocarele in na polovico prerezane češnjeve paradižnike. Zaključimo z nekaj lističi sveže bazilike.
- Postavimo za nekaj ur v hladilnik, nato narežemo na pravokotnike in postrežemo. V hladilniku hranimo do 3 dni.
Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Poletni sendviči”Add yours →