Porova juh’ca z bučkami

Še ena izmed zelenjavnih kombinacij, ki so mi všeč, je končala v na pol pasirani juhici, ki je pripravljena v dobre pol urice in zagotovi okusen in nasiten obrok tako za kosilo kot tudi za večerjo.

Za 3 – 4 krožnike

Potrebujemo: 1 večji por, 2 manjši bio bučki, 300 ml zelenjavne jušne osnove, 2 jž tekoče smetane za stepanje, sveže sesekljan peteršilj, sol, voda, oljčno olje, krutončke (med kuhanjem juhe jih na opekaču za sendviče pripravimo doma iz ene bele ali polnozrnate žemlje)

Priprava:

  1. Por očistimo in narežemo na kolobarje ter ga operemo.
  2. Bučki operemo, odstranimo vrhnji in spodnji del ter ju narežemo najprej na kolobarje nato pa na manjše koščke. Uporabimo bio bučke, ker olupka ne zavržemo. V nasprotnem primeru jih olupimo.
  3. Obe vrsti zelenjave damo v lonec in ju zalijemo s toliko vode, da pokrije zelenjavo.
  4. Solimo in prižgemo kuhališče.
  5. Ko zavre, kuhamo 20 – 25 minut.
  6. Zelenjavo odcedimo. Nekaj zajemalk vode prihranimo, če bo morda juhica preveč gosta.
  7. Zelenjavo predenemo v lonec z zelenjavno jušno osnovo, ki smo jo predhodno pripravili ter jo s paličnim mešalnikom grobo spasiramo (to pomeni, da zelenjave ne spasiramo popolnoma, ampak pustimo, da ostanejo kosi zelenjave).
  8. Ko zavre, znižamo temperaturo kuhališča in prilijemo tekočo smetano za stepanje.
  9. Premešamo in kuhamo še 2 minuti.
  10. Če se nam zdi kuhana juha preveč gosta, jo razredčimo s prihranjeno vodo od kuhane zelenjave.
  11. Ko ugasnemo kuhališče, v juho vmešamo še 1 jž oljčnega olja.
  12. Juho razdelimo v skodelice, ji dodamo sveže sesekljan peteršilj ter sveže opečene krutončke.

0 comments on “Porova juh’ca z bučkamiAdd yours →

Dodaj odgovor