To zelenjavno prilogo lahko sicer uživamo kot samostojno jed. Piko na i tej hitro pripravljeni jedi s svojo sladko noto doda balzamični kis.
Za 4 osebe (priloga) potrebujemo: 500 g brstičnega ohrovta, 2 korenčka, 1 strok česna, olje, sol, 1.5 dl zelenjavne jušne osnove, sveže sesekljan petršilj, 1 čž balzamičnega kisa*, glazura iz balzamičnega kisa
*namesto balzamičnega kisa lahko uporabite sojino omako
Priprava:
- Brstičnemu ohrovtu odrežemo spodnji trši del in morebitne poškodovane liste.
- Operemo ga v hladni vodi.
- Vsakega prerežemo ga na polovico.
- Ostrgamo korenček, ga operemo in narežemo na ne preveč tanke kolobarje.
- V globoki ponvi segrejemo olje in dodamo strt strok česna. Počakamo, da česen zadiši.
- Takrat dodamo brstični ohrovt in na kolobarje narezan korenček.
- Zelenjavo prepražimo, rahlo solimo, nato pa zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in pokrito približno 10 minut dušimo.
- Ko je zelenjava dovolj mehka, odkrijemo in dodamo še čajno žličko balzamičnega kisa.
- Zelenjavo v ponvi pretresemo in počakamo minuto.
- Ob serviranju zelenjavo posujemo s sesekljanim peteršiljem in po želji z nekaj kapljicami glazure iz balzamičnega kisa.
- Ponudimo lahko k vsaki mesni jedi kot prilogo ali kot samostojno vegetarijansko jed.
0 comments on “Priloga iz brstičnega ohrovta in korenčka”Add yours →