Topel sendvič s klobaso in kislim zeljem

Ulična hrana ali “Street Food” je zadnje čase vedno bolj priljubljen način prehranjevanja, sploh med mlajšo generacijo, ki se sprehaja in zabava po večjih mestih in na tak način zaužije topel in dokaj zdravo pripravljen obrok, saj so sestavine za tako vrsto hrane vseeno boljše od “Fast Fooda”.

Za 1 topel sendvič potrebujemo:
  • Daljšo štručko (uporabila sem bio polnozranto bageto)
  • Praženo kislo zelje (na maščobi popražimo 1čž moke in dodamo kislo zelje, ščepec kumine v zrnju in pražimo 15 minut)
  • Karamelizirano rdečo čebulo (na maščobi popražimo kolobarje rdeče čebule, dodamo žličko rjavega sladkorja)
  • Domačo dimljeno kmečko klobaso (kuhamo po navodilih proizvajalca)
  • Krokant pršut s poprom ali hamburško slanino (popečemo toliko, da rahlo hrustlja)
  • Drobno sesekljano rdečo čebulo
  • Rdeča paprika ali čili
  • Sesekljan svež peteršilj
  • Čili omaka

Sendvič sestavimo tako, kot so naštete sestavine. Zavijemo ga v papir in prebodemo z lesenim nabodalcem, da se kolikor toliko drži skupaj.

Ponudimo toplega.

Zraven se prileže dobro pivo 😉

0 comments on “Topel sendvič s klobaso in kislim zeljemAdd yours →

Dodaj odgovor