Z zelenjavo polnjene pečene paprike

Tudi tisti, ki raje posegamo po zelenjavni hrani, lahko z izbiro različnih vrst zelenjave in sira pripravimo okusne polnjene pečene paprike. Če pa nismo siti brez mesa, lahko v mešanico zelenjave dodamo še praženo mleto meso ali koščke pečenega piščanca.

Za 3 osebe potrebujemo: 3 paprike (lahko različnih barv), 1 majhna čebula, 10 šampinjonov, 1 manjša bučka, 8 – 10 mini češnjevih paradižnikov, 100 g mehkega sira Livada (lahko tudi tilzit, gavda, edamec,…), parmezan, sveži lističi bazilike, olje, sol

Priprava:

  1. Papriki odrežemo vrhnji del okoli peclja. Zavržemo samo pecelj, ostali del mesa paprike narežemo na kocke in operemo. Prav tako operemo papriko, ki jo bomo polnili. Oprano osušimo s papirnato brisačko.
  2. Bučko operemo. Če je bio uporabimo tudi lupino, drugače jo olupimo. Narežemo na manjše kocke.
  3. Šampinjone opremo in narežemo na 4 kose.
  4. Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na polovico.
  5. Sir narežemo na kocke.
  6. V ponvi segrejemo olje.
  7. Prepražimo čebulo, da postane zlato – rjava.
  8. Dodamo papriko in jo pražimo 4 – 5 minut.
  9. Nato dodamo še šampinjone, bučko in češnjev paradižnik.
  10. Solimo po okusu in dodamo nekaj svežih lističev bazilike.
  11. Pražimo še 5 minut, nato odstavimo.
  12. Paprike postavimo v ognjevaren pekač, v katerega na dno prilijemo 2 žlici olja in zajemalko vode.
  13. V praženo zelenjavo vmešamo kocke sira.
  14. Nato napolnimo paprike.
  15. Postavimo jih v prej ogreto pečico na 200 °C in jih pečemo 30 – 40 minut (odvisno od njihove velikosti).
  16. Tik pred koncem pečenja po vrhu posujemo še malce naribanega sira in parmezan.
  17. Ko jih serviramo, posujemo še z lističi sveže bazilike.

0 comments on “Z zelenjavo polnjene pečene paprikeAdd yours →

Dodaj odgovor