Zgubanka z rikoto in svežimi malinami

Zgubanka z rikoto in svežimi malinami Foto: Selma Bizjak

Količina: za 6 – 8 oseb

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:

  • 6 – 8 listov vlečenega testa
  • 2 jajci
  • 250 g rikote
  • 3 dl mleka
  • 2 dl tekoče smetane za stepanje
  • 3 zavitke vanili sladkorja
  • sladkor po okusu
  • naribana lupina ene bio limone
  • olje

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  2. Dno ognjevarnega, keramičnega pekača mer 17 x 22 cm premažemo z oljem.
  3. Pripravimo mlečno – jajčni preliv. V večji posodi z električnimi metlicami razžvrkljamo jajci, rikota, mleko, 1 dl tekoče smetane, naribano limonino lupinico, vanili in kristalni sladkor. Maline operemo in osušimo.
  4. Vsak list vlečenega testa z daljšo stranico zgubamo v »harmoniko«. Tako zgubane liste testa postavljamo v pekač, enega ob drugem, dokler popolnoma ne napolnimo pekač.
  5. Testo prelijemo z mlečno – jajčno mešanico. Po celotni površini razporedimo še sveže maline. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 -35 minut.
  6. Pečeno sladico vzamemo iz pečice in prelijemo še z 1 dl tekoče smetane za stepanje. Za nekaj minut postavimo nazaj v izklopljeno pečico.
  7. Ponudimo mlačno ali hladno.

Prijetno sladkanje!

Postavitev testa v pekač Foto: Selma Bizjak
Mlečno – jajčni preliv ter sveže maline Foto: Selma Bizjak
Zgubanka z rikoto in svežimi malinami Foto: Selma Bizjak
Zgubanka z rikoto in svežimi malinami Foto: Selma Bizjak

0 comments on “Zgubanka z rikoto in svežimi malinamiAdd yours →

Dodaj odgovor