Bučna kremasta juha Hokaido

Bučna kremna juha Hokaido, je še ena izmed jedi, ki sem jo prvič pripravila.

Bučna kremasta juha Hokaido
Potrebujemo:

1kg Hokaido buče, 1/2l zelenjavne jušne osnove, 1 strok česna, 1 žlička currya, 1 žlička ingverja v prahu, 1dl tekoče smetane za stepanje, sol, bučna semena, bučno olje, svež peteršilj

Pripravimo pol litra zelenjavne jušne osnove. Sama sem jo zakuhala z žlico domačih posušenih jušnih začimb. Medtem bučo očistimo in narežemo na manjše kocke. Sama sem jo tudi olupila, čeprav je bila domače pridelave. Nekateri jo uporabijo neolupljeno. Odločitev je vaša. Nato jo damo v lonec, prelijemo z jušno osnovo ter dodamo nalistan česen. Pustimo, da vre 10 minut. Nato jo s paličnim mešalnikom spasiramo.

Dodamo žličko currya in ingverja v prahu. Lahko uporabimo tudi svež ingver. Takrat ga dodamo polovico žličke, saj je precej močnejšega okusa. Dobro pomešamo. Prilijemo še 1 dl tekoče smetane za stepanje. Juha še 5 minut kuhamo. Nato jo razdelimo v krožnike.

Za dekoracijo in hkrati dodatek k okusu, dodamo še par kapljic bučnega olja (najboljše je 100%), bučna semena in šopek svežega peteršilja.

Zraven lahko ponudimo hrustljav kruh.

Kot sem napisala že na začetku objave, sem bučno juho tokrat delala prvič. V dar sem sicer že nekajkrat prejela tako bučo in vedno sem želela poskusiti kremno juho iz nje, a je vedno končala kot okras na mizi. Kasneje pa kot pošast za preganjanje čarovnic.

Tokrat pa sem se le opogumila in iz nje skuhala to famozno kremno juho. Njen okus mi je všeč, ker je sveže pikanten. Piko na i pa doda smetana v njej in bučno olje. Predvsem pa mi je všeč njena barva, topla in privlačna že na oko.

Zagotovo se bo večkrat znašla na jedilniku. Če mi jo prej čarovnice ne odnesejo.

 

0 comments on “Bučna kremasta juha HokaidoAdd yours →

Dodaj odgovor