Gratinirana polenta s pečeno zelenjavo

Gratinirana polenta s pečeno zelenjavo, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 200 g instant polente
  • 1 l vode
  • sol
  • olje
  • parmezan
  • po ena rdeča, rumena in zelena paprika
  • 1 manjši jajčevec
  • 1 manjša bučka
  • oljčno olje
Gratinirana polenta s pečeno zelenjavo, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. Najprej operemo in očistimo vso zelenjavo. Narežemo jo na približno enake, manjše kocke. V ponvi jo popražimo na malo maščobe. Ko je zmehčana, jo odstavimo s kuhališča in rahlo solimo.
  2. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  3. Po navodilih proizvajalca skuhamo polento, ki naj bo malo bolj tekoča. Preden jo odstavimo s kuhališča vanjo vmešamo riban parmezan po okusu.
  4. Kuhano polento predenemo v keramičen pekač, posujemo s pečeno zelenjavo in ribanim parmezanom. Postavimo v ogreto pečico na srednje vodilo in gratiniramo, približno 15 -20 minut. Gratinirano polento postrežemo samostojno ali kot prilogo mesnim jedem ali s sirovo omako. Jed lahko dodatno posujemo z ribanim parmezanom in prelijemo z oljčnim oljem.

Dober tek!

Gratinirana polenta s pečeno zelenjavo, Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Gratinirana polenta s pečeno zelenjavoAdd yours →

Dodaj odgovor