
Količina: za 2 osebi
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
- 200 g instant polente
- 1 l vode
- sol
- olje
- parmezan
- po ena rdeča, rumena in zelena paprika
- 1 manjši jajčevec
- 1 manjša bučka
- oljčno olje

Priprava:
- Najprej operemo in očistimo vso zelenjavo. Narežemo jo na približno enake, manjše kocke. V ponvi jo popražimo na malo maščobe. Ko je zmehčana, jo odstavimo s kuhališča in rahlo solimo.
- Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Po navodilih proizvajalca skuhamo polento, ki naj bo malo bolj tekoča. Preden jo odstavimo s kuhališča vanjo vmešamo riban parmezan po okusu.
- Kuhano polento predenemo v keramičen pekač, posujemo s pečeno zelenjavo in ribanim parmezanom. Postavimo v ogreto pečico na srednje vodilo in gratiniramo, približno 15 -20 minut. Gratinirano polento postrežemo samostojno ali kot prilogo mesnim jedem ali s sirovo omako. Jed lahko dodatno posujemo z ribanim parmezanom in prelijemo z oljčnim oljem.
Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Gratinirana polenta s pečeno zelenjavo”Add yours →