Kuhane hruške oblite s čokolado

Kuhane hruške oblite s čokolado, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 4 osebe

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 4 hruške viljamovke
  • 800 ml vode
  • Sladkor po okusu
  • 2 zvezdasta janeža
  • 6 nageljnovih žbic
  • 1 kavna žlička cimeta
  • 100 g temne čokolade
  • smetana za stepanje
  • grobo mleta pistacija
  • kakav v prahu
Kuhane hruške oblite s čokolado, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. V loncu zavremo vodo, sladkor, zvezdast janež, nageljnove žbice in cimet. Sladka in začinjena voda naj vre 5 minut. Nato vanjo dodamo hruške, ki smo jih pred tem olupili in jim odstranili spodnji del čaše oziroma muhe kot ji pogovorno pravimo. Med rahlim vretjem hruške v odkritem loncu kuhamo 25 -30 minut. Pazimo, da jih ne razkuhamo, saj se bodo sesedle.
  2. Kuhane s penovko previdno vzamemo iz tekočine v kateri so se kuhale in jih rahlo ohladimo. Medtem nad vodno kopeljo raztopimo čokolado in stepemo sladko smetano.
  3. Na servirni krožnik postavimo nekaj stepene smetane, dodamo kuhano hruško, ki jo delno prelijemo s tekočo čokolado. Posujemo z grobo mleto pistacijo in s čokolado v prahu.

Prijetno sladkanje!

Kuhane hruške oblite s čokolado, Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Kuhane hruške oblite s čokoladoAdd yours →

Dodaj odgovor