
Količina: za 4 osebe
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 40 minut
Sestavine:
- 4 hruške viljamovke
- 800 ml vode
- Sladkor po okusu
- 2 zvezdasta janeža
- 6 nageljnovih žbic
- 1 kavna žlička cimeta
- 100 g temne čokolade
- smetana za stepanje
- grobo mleta pistacija
- kakav v prahu

Priprava:
- V loncu zavremo vodo, sladkor, zvezdast janež, nageljnove žbice in cimet. Sladka in začinjena voda naj vre 5 minut. Nato vanjo dodamo hruške, ki smo jih pred tem olupili in jim odstranili spodnji del čaše oziroma muhe kot ji pogovorno pravimo. Med rahlim vretjem hruške v odkritem loncu kuhamo 25 -30 minut. Pazimo, da jih ne razkuhamo, saj se bodo sesedle.
- Kuhane s penovko previdno vzamemo iz tekočine v kateri so se kuhale in jih rahlo ohladimo. Medtem nad vodno kopeljo raztopimo čokolado in stepemo sladko smetano.
- Na servirni krožnik postavimo nekaj stepene smetane, dodamo kuhano hruško, ki jo delno prelijemo s tekočo čokolado. Posujemo z grobo mleto pistacijo in s čokolado v prahu.
Prijetno sladkanje!

Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Kuhane hruške oblite s čokolado”Add yours →