Kdo sem jaz?

V prvi vrsti mama najstnika.

Drugače pa z vsem srcem in dušo predana kuhinji. Svoj hobi bi z veseljem spremenila v svoje delo. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji. S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote. Potem pa za pomivalnim koritom oprala vso posodo. Pri 12 – letih sta mi starša za rojstni dan podarila prvo kuharsko knjigo. Otroško kuharsko knjigo z naslovom Otroci kuhajo in pečejo. Od takrat se zbirka kuharskih knjig in revij samo veča.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Profesionalno se s kulinariko nikoli nisem ukvarjala, ker sem si izbrala drugačno poklicno pot. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi to spremenila. Oblekla bi predpasnik in si na glavo nataknila kuharsko kapo. Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila. Ker nikoli ne obupam.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek 😉

Ker nikoli ne vemo, kam nas pot popelje.

To sem jaz. Selma.