Gratinirana zelenjava in šampinjoni

Potrebujemo: 500 g brokoli, nekaj cvetkov cvetače, 10 rjavih šampinjonov, 180ml kisle smetane, 1 jajce, 1 mozzarella, feta sir, parmezan, sol, mešanica italijanskih zelišč, maslo.

Brokoli razdelimo na cvetove, dodamo še nekaj cvetov cvetače, operemo in damo v slan krop. Pokuhamo toliko, da je zelenjava še rahlo hrustljava in odcedimo. Medtem očistimo šampinjone in jih rahlo posolimo. Keramični pekač namastimo z maslom. Vanj razporedimo brokoli, cvetači in gobe. V skledi zmešamo kislo smetano, jajce ter sol in mešanico italijanskih zelišč. Prelijemo po zelenjavi, dodamo še na koščke narezano mozzarello ter nadrobljeno feto. Po vrhu potresemo še parmezan. Pečemo dobrih 30 minut v pečici na 200°C oziroma toliko, da je po vrhu lepo zlato rjavo.

Postrežemo toplo, kot prilogo ali samostojno jed. Sicer pa je dobro tudi hladno.

0 comments on “Gratinirana zelenjava in šampinjoniAdd yours →

Dodaj odgovor