Za 2 osebi:
250 g jajčnih rezancev, 50 g mlade sveže špinače, 1 topljen sirček Slovenka Pomurskih mlekarn, 1 strok česna, 1 manjšo čebulo, šopek svežega peteršilja, maslo Pomurskih mlekarn, mleta rdeča sladka paprika, sol, čili, 250 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 1 dl mleka Pomurskih mlekarn, 1 kozarček rezanih šampinjonov v slani raztopini Droga, 100 g hamburške slanine, pest ribanega sira Livada, oljčno olje, belo vino.
Priprava:
- Na maslu in oljčnem olju popražimo gambere. Dodamo strt strok česen.
- Gambere odstranimo iz ponve.
- Dodamo nasekljano čebulo, jo popražimo in prilijemo nekaj kapljic belega vina.
- Dodamo šampinjone in na manjše koščke narezano hamburško slanino. Pražimo nekaj minut.
- Vmešamo topljeni sirček, tekočo smetano ter vse začimbe. Dobro premešamo.
- Dodamo gambere. Premešamo.
- Solimo in popramo.
- V slanem kropu skuhamo jajčne rezance.
- Vmešamo še oprane liste mlade špinače in sesekljan peteršilj.
- Kuhamo še 2 minuti.
- Rezance odcedimo in jih vmešamo v omako.
- Posujemo z ribanim sirom.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Fotografija na naslovnici – desna stran: Rudi Uran
0 comments on “Jajčni rezanci s šampinjoni in gamberi v sirovi omaki”Add yours →