Pizza

Danes bomo za večerjo pripravili slastno pizzo 🙂

Le kdo ne obožuje te odlične italijanske specialitete 😉

Za klasičen pekač potrebujemo;

ZA TESTO: 250gr moke, 3 ščepe soli, 1 žlico olivnega olja ter kvasec, ki ga naredimo iz 150ml tople vode, 1/3 kocke svežega kvasa ter žličke sladkorja in moke.

ZA NADEV: paradižnikova omaka (jaz jo naredim iz pelatov ter začimb), pečen pršut, kuhana šunka ali kuhana panceta, mešanica ribanih sirov (mozzarella, trapist, parmezan, edamec), surovi šampinjoni narezani na lističe, kisla smetana, češnjev paradižnik ter origano in bazilika.

Najprej torej pripravimo kvasec in počakamo, da na toplem lepo vzhaja. Ko je lepo vzhajan v skledo stresemo moko, dodamo sol in olje ter prilijemo kvasec. Vse skupaj dobro zamesimo v testo. Če želimo tanko testo, ga takoj razvaljamo in obložimo ter damo v močno ogreto pečico pečt. V kolikor pa želimo bolj penasto testo, ga pustimo vzhajati eno uro in šele nato razvaljamo in obložimo.

Pekač vedno namažemo na rahlo z oljem in posujemo s prahom moke, tako se nam testo ne bo sprijelo na pekač. Pečico ogrejemo na 220 stopinj celzija, da je res vroča, ko vanjo postavimo pekač s surovo pizzo.

Nadev za pizzo naredimo po svojem okusu oziroma trenutnem navdihu.

0 comments on “PizzaAdd yours →

Dodaj odgovor