Skutne školjke. Gratinirane xxl testenine na posteljici iz šampinjonov. Slastna glavna jed ali predjed. Okusne so tople, lahko jih pa ponudimo kot prigrizek.
Video recept
Potrebujemo:
200 g testenin za polnjenje (školjke), 400 g skute Pomurskih mlekarn, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, šopek drobnjaka, olivno olje, sol, poper, muškatni orešček, 250 g svežih šampinjonov, tekoča smetana Pomurskih mlekarn
Postopek priprave:
1. Drobnjak sesekljamo. V posodo damo skuto, drobnjak, malo olivnega olja, nariban sir Livada, sol, poper, muškatni orešček. Če je masa preveč suha, dodamo žlico ali dve tekoče smetane. Dobro premešamo.
2. V slanem kropu skuhamo testenine, vrejo naj 7 minut. Nato jih odcedimo.
3. Pekač obložimo s peki papirjem.
4. Testenine z žlico nadevamo s skutno mešanico in jih postavljamo drugo ob drugo na pekač.
Ko porabimo vse sestavine, polnjene testenine posujemo s preostankom naribanega sira Livada in prelijemo z nekaj tekoče smetane. Postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, in jih 10–15 minut gratiniramo, da postanejo po vrhu lepo zlato rjave.
5. Medtem ko so testenine v pečici, pripravimo šampinjone. Narezane prepražimo na nekaj olivnega olja. Solimo jih in počakamo, da spustijo vodo. Prilijemo tekočo smetano in kuhamo toliko, da se zgosti. Dodamo sesekljan drobnjak.
6. Testenine vzamemo iz pečice. Na krožnik damo najprej omako iz šampinjonov, nato pa še nadevane gratinirane testenine. Dekoriramo po želji.
0 comments on “Skutne školjke”Add yours →