Potrebujemo: 125 g ajdove moke, 25 g jedilnega škroba, 40 g rjavega sladkorja, ½ žličke pecilnega praška, 1 žlička vanilije, ščepec soli, 40 g masla Pomurskih mlekarn, 50 ml vode
Potrebujemo še: okrogle modelčke za izrez piškotov (lahko uporabimo dva različna kozarca), pekač, peki papir
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 15 – 20 minut / 180 stopinj Celzija
Čas hlajenja: 20 minut
Priprava:
1. V skledo presejemo ajdovo moko, jedilni škrob, rjav sladkor, pecilni prašek, vanilijo in ščepec soli. Premešamo in v sredini naredimo jamico.
2. Vanjo damo maslo sobne temperature in vodo. Premešamo s prsti.
3. Oblikujemo kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
4. Ko je testo hladno, ga previdno razvaljamo, približno na debelino 5 mm. Ker je ajdovo testo precej lomljivo, je priporočljivo, da ga razvaljamo med dvema listoma peki papirja in kar na spodnjem oblikujemo obročke ter jih nato predenemo na pekač.
5. Pečemo 15 – 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno ogreta.
6. Ohlajene po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Fotografije: Rudi Uran
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
0 comments on “Ajdovi piškoti z vanilijo”Add yours →