V pečici pečena piščančja bedra s krompirjem

V pečici pečena piščančja bedra s krompirjem, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 75 minut

Sestavine:

  • 2 piščančji bedri
  • 6 manjših krompirjev
  • 4 rezine v olju vložene pečene rdeče paprike
  • 6 v olju vloženih srčkov artičok
  • iztisnjen sok ½ limone
  • 1 čajna žlička balzamične glazure
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 manjša čebula
  • sušen origano
  • sušen majaron
  • dimljena rdeča paprika
  • rukola
V pečici pečena piščančja bedra s krompirjem, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. Iz soka iztisnjene limone, glazure balzamičnega kisa, oljčnega olja, strtih strokov česna, drobno sesekljane čebule, origana, majarona, dimljene rdeče paprike, soli in popra pripravimo marinado za piščančja bedra. Bedra očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko. Nato vanju vtremo marinado. Nekaj je prihranimo za preliv končne jedi.
  2. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  3. Krompir temeljito operemo in skrtačimo pod tekočo vodo, saj ga bomo pekli skupaj z lupino. Prerežemo ga na polovice. Rezine pečene paprike narežemo na 3 – 4 manjše rezine. Artičokine srčke na četrtine ali polovice, odvisno od velikosti.
  4. V keramičen pekač položimo piščančja bedra, krompir, ki ga solimo in prelijemo z oljem ter  v olju vloženo zelenjavo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 60 minut. Pečeno serviramo na krožnik, ki smo ga obložili s svežo rukolo in prelijemo s pripravljeno marinado.

Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “V pečici pečena piščančja bedra s krompirjemAdd yours →

Dodaj odgovor