Jabolčni kozarčki

Jabolčni kozarčki, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 4 osebe

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

  • 4 sočna domača jabolka
  • 2 cm rezina masla
  • 4 jž rozin
  • sladkor
  • cimet
  • 12 čokoladnih maslenih keksov
  • 250 ml smetane za stepanje
  • za dekoracijo: čokoladni ostružki, 4 krhlji jabolka, zvezdnati janež
Jabolčni kozarčki, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. Smetano stepemo in postavimo v hladilnik.
  2. Maslo raztopimo, medtem na majhne kocke narežemo jabolka. Ko je maslo vroče na njemu popražimo kocke jabolk. Dodamo sladkor in cimet po okusu. Vmešamo še rozine in na zmerni temperaturi dušimo, da se rahlo zmehčajo in spustijo nekaj soka. Ohladimo.
  3. Čokoladne maslene piškote nadrobimo in jih porazdelimo na dno kozarcev. Na piškotno dno razdelimo na maslu dušena jabolka in rozine (2 jušni žlici prihranimo za dekoracijo). Sledi stepena smetana, prihranjena dušena jabolka, posip iz cimeta, dekoracija iz čokoladnih kapljic, ostružkov, ipd., zvezdnati janež in po en manjši in tanjši krhelj jabolka.
  4. Sladico postrežemo takoj.

Prijetno sladkanje!

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Jabolčni kozarčkiAdd yours →

Dodaj odgovor