
za 200 g kozarček
1 avokado, 1 strok česna, 1 jž oljčnega olja, sok 1/2 limone, ščepec soli, 3 trikotni topljeni sirčki

Priprava:
- Avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico in ga z žlico izdolbemo v posodo ter dodamo strt strok česna.

2. Dodamo iztisnjen sok limone.

3. Dodamo ščepec soli.

4. Dodamo vse tri topljene sirčke.

5. Prilijemo jedilno žlico oljčnega olja.

6. Vse sestavine s paličnim mešalnikom obdelamo v gladek namaz.
7. Namaz predenemo v steklen kozarček s pokrovčkom.
8. Avokadov namaz hranimo v hladilniku do 3 dni.
Nasvet:
Za bolj pikanten okus namaza lahko dodamo še mleti čili ali ga zmeljemo čez namaz, ko le – tega serviramo.

0 comments on “Avokadov namaz”Add yours →