Bujta repa s pečenico

Recept za pravo Bujto repo sem podedovala po babici Prekmurki. Recept za to bujto repo pa sem malce obogatila in ji na vrh dodala še pečenico. Obrok za tiste res lačne.

Za 4 – 6 oseb potrebujemo:

1 kg kisle repe, ½ kg sv. hrbta s kostmi, 3 stroki česna, 1 manjša čebula,  200 g prosene kaše, 1 jušna žlica sv. masti, moka za podmet, mleta sladka rdeča paprika, sol, poper, voda, 4 – 6 parov pečenic

Priprava:

  1. Repo damo v lonec skupaj z mesom in strtim česnom.
  2. Čebulo olupimo, prerežemo na polovino ter narežemo na tanjše rezine. Prepražimo jo na maščobi.
  3. V ponvi spečemo še pečenice.
  4. Ko je repa napol kuhana (približno 30 minut), dodamo proseno kašo, ki smo jo prej oprali. Kuha naj se še 10 minut.
  5. Na sv. masti naredimo prežganje iz moke. Dodamo mleto sladko rdečo papriko in kot zadnjo še predhodno praženo čebulo.
  6. Prežganje s čebulo dodamo k repi in mesu, premešamo in kuhamo še 5 -10 minut.
  7. Solimo in popramo po okusu.
  8. Repo razdelimo v servirne krožnike.
  9. Dodamo par pečenih pečenic.
  10. In postrežemo z domačim, hrustljavim kruhom.

0 comments on “Bujta repa s pečenicoAdd yours →

Dodaj odgovor