Za 2 burgerja
300 g mletega sv. mesa, 2 burger žemljici s sezamom, mešanica začimb za burger, 1 manjša čebula, 100 g ribanega sira Livada Pomurskih mlekarn, 4 rezine prekajenega sv. vrata, 100 g kislega zelja Droga, sladkor, sol, 100 g Rezanih kumaric za solato Droga, Namaz iz paprike Droga
Priprava:
- Mleto meso začinimo. Maso oblikujemo tako, da v sredino vsakega burgerja dodamo 50 g ribanega sira.
- Meso spečemo z obeh strani (približno 25 minut).
- Medtem na maščobi in sladkorju popražimo narezano čebulo. Rahlo solimo in popramo. Dodamo kislo zelje in premešamo.
- Sledi sestavljanje burgerja.
- Žemljico prerežemo na polovico.
- Spodnji del namažemo z namazom iz paprike. Dodamo dve rezini prekajenega sv. vrata.
- Sledijo narezane kumarice.
- Dodamo burger.
- Sledi karamelizirano kislo zelje s čebulo.
- Vse sestavine pokrijemo z vrhnjim delom žemlje.
Na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice najdete videorecept
0 comments on “Domač burger s kislim zeljem”Add yours →