Gratinirana cvetača

Obožujem jedi, ki vsebujejo zelenjavo. Sploh, ko ji dodam sir in vse skupaj zapečemo v pečici. In ker sem imela v hladilniku še nekaj doma narejene paradižnikove omake ter nekaj surovih paprik, je nastala ta jed.

Potrebujemo: 1 cvetačo, paradižnikovo omako (recept zanjo je že na blogu), tribarvno papriko, čebulo, nekaj rezin mehkega sira (uporabila sem Trapist), olje, sol.

V manjši ponvi na maščobi prepražimo čebulo, dodamo na široko narezane trakove paprik ter solimo in rahlo zapečemo. Dodamo paradižnikovo omako in pokrito dušimo, da se paprika rahlo zmehča.

Cvetačo razdelimo na cvetke, jo operemo in opazimo v slanem kropu. Nato jo odcedimo. V ognjevaren pekač damo nekaj žlic omake ter porazdelimo cvetačo. Prelijemo še ostalo omako ter čez položimo še rezine sira. Zapečemo v pečici. Jaz sem na hitro s funkcijo ventilacijo. Toliko, da se je sir raztopil in postal zlato rjav, ker so bile sestavine še tople, ko sem jih dala v pekač. 5 minut/200°C z ventilacijo.

Zraven sem postregla pečena piščančja prsa.

Print Friendly, PDF & Email