
za 4 – 6 oseb kot priloga
Potrebujemo: 200 g kratkih testenin, 160 g tune z grahom, korenčkom in olivami, rdečo papriko Droga, pekoče feferone Droga, šampinjone v kisu Droga, ajvar nepekoči Droga, namaz s papriko in kumaricami Droga, 2 jž majoneze, 200 g sira cheddar (lahko tudi drugi mehki sir), rdeča čebula
Za preliv: 1 dl olivnega olja, sok 1/2 limone, 1 čž sladkorja, 1/2 čž soli, 1 čž bio bazilike Sonnentor, 1čž bio origana Sonnentor, 1čž bio rožmarina Sonnentor
Priprava:
1. Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca. Kuhane odcedimo in ohladimo.
2. Medtem 5 filejev rdeče paprike Droga narežemo na majhne kvadratke, 10 šampinjonov v kisu Droga prerežemo na polovico, 5 pekočih feferonov Droga narežemo na kolobarje. Sir cheddar narežemo na manjše kocke, rdečo čebulo narežemo na tanke kolobarje.
3. V skodelici zamešamo 2 jž nepekočega ajvarja Droga, 2 jž namaza s papriko in kumaricami ter 2 jž majoneze.
4. V drugi skodelici pripravimo preliv iz oljčnega olja soka limone, sladkorja, soli ter Bio Sonnentor začimb – bazilika, origano in rožmarin.
5. Odcejene in ohlajene testenine damo v servirno skledo, dodamo vso zelenjavo, sir, tuno z zelenjavo, mešanico ajvarja, namaza s papriko in kumaricami ter majoneze.
6. Dodamo še preliv iz olja in začimb.
7. Dobro in pazljivo premešamo.
8. Skledo s testeninsko solato pred serviranjem postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se okusi med seboj povežejo.
9. Solato hranimo v hladilniku do 24 h.

0 comments on “Hladna testeninska solata”Add yours →