Količina: za 4 osebe (4 kozarčki po 200 ml)
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 20 minut + 1 ura hlajenja v hladilniku
Sestavine:
- 160 g kakavovih piškotov
- 30 g granole
- 40 g masla
- 250 g jagod
- 150 ml smetane
- 120 g rikote
- 2 zavitka vanili sladkorja
- 20 g sladkorja
Priprava:
- Jagode očistimo in operemo. V skledo jih narežemo na manjše koščke in posujemo s sladkorjem.
- Od celotne količine tekoče smetane prihranimo dve jušni žlici, ostalo stepemo skupaj z vanili sladkorjem. Stepeni smetani vmešamo rikoto in nazadnje še dve jušni žlici tekoče smetane. Kremo postavimo v hladilnik.
- Kakavove piškote damo v pvc vrečko in jih z lesenim valjarjem zdrobimo, to lahko naredimo tudi v multipraktiku. Maslo na nižji temperaturi raztopimo in vmešamo v zdrobljene piškote.
Tako pripravljene piškote nadevamo na dno štirih kozarčkov, uporabimo polovico zdrobljenih piškotov. Dodamo malo manj kot polovico kreme, posujemo z granolo (vseh 30 g razdelimo v 4 kozarčke) nato sledijo narezane sladke jagode s sokom. Postopek še enkrat ponovimo in porabimo vse sestavine. Za dekoracijo uporabimo mrvice piškotov, cele jagode in ostanke kreme.
- Kozarčke postavimo za 1 uro v hladilnik.
- V hladilniku jih hranimo do 2 dni.
Prijetno sladkanje!
0 comments on “Jagodni cheesecake v kozarčku”Add yours →