Jagodni cheesecake v kozarčku

Jagodni cheesecake v kozarčku Foto: Selma Bizjak

Količina: za 4 osebe (4 kozarčki po 200 ml)

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 20 minut + 1 ura hlajenja v hladilniku

Sestavine:

  • 160 g kakavovih piškotov
  • 30 g granole
  • 40 g masla
  • 250 g jagod
  • 150 ml smetane
  • 120 g rikote
  • 2 zavitka vanili sladkorja
  • 20 g sladkorja

Priprava:

  1. Jagode očistimo in operemo. V skledo jih narežemo na manjše koščke in posujemo s sladkorjem.
  2. Od celotne količine tekoče smetane prihranimo dve jušni žlici, ostalo stepemo skupaj z vanili sladkorjem. Stepeni smetani vmešamo rikoto in nazadnje še dve jušni žlici tekoče smetane. Kremo postavimo v hladilnik.
  3. Kakavove piškote damo v pvc vrečko in jih z lesenim valjarjem zdrobimo, to lahko naredimo tudi v multipraktiku. Maslo na nižji temperaturi raztopimo in vmešamo v zdrobljene piškote.

Tako pripravljene piškote nadevamo na dno štirih kozarčkov, uporabimo polovico zdrobljenih  piškotov. Dodamo malo manj kot polovico kreme, posujemo z granolo (vseh 30 g razdelimo v 4 kozarčke) nato sledijo narezane sladke jagode s sokom. Postopek še enkrat ponovimo in porabimo vse sestavine. Za dekoracijo uporabimo mrvice piškotov, cele jagode in ostanke kreme.

  • Kozarčke postavimo za 1 uro v hladilnik.
  • V hladilniku jih hranimo do 2 dni.

Prijetno sladkanje!

Jagodni cheesecake v kozarčku Foto: Selma Bizjak

0 comments on “Jagodni cheesecake v kozarčkuAdd yours →

Dodaj odgovor