»Cukejte« po primorsko ali bučke po slovensko so idealna rešitev za marsikatero poletno jed. Še sploh, če so pobrane na domačem vrtu ali kupljene pri kmetu na tržnici. V tem času že lepo rastejo in nekatere so že prav velike, pripravljene, da zavzamejo »glavno mesto« v izbrani jedi.
Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo bučko (cca 400 g), 2 jajci, 50 g moke, 400 ml polnomastnega mleka, ščepec soli, mešanica začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, česen)
Priprava:
- Okrogel pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z maslom in rahlo posujemo z moko.
- Pečico segrejemo na 200°C (ventilator).
- Bučke operemo, odstranimo zgornji in spodnji del, ter narežemo na zelo tanke kolobarje.
- Predenemo jih v cedilo in rahlo solimo, da spustijo odvečno vodo.
- Medtem v večji skledi z ročno metlico razžvrkljamo jajci, moko, sol in mleko.
- Dodamo sol in začimbe po okusu.
- Dodamo še bučke in premešamo.
- Jajčno maso z bučkami prelijemo v pripravljen pekač.
- Po vrhu naribamo parmezan.
- Pečemo na srednjem rešetu 20 – 25 minut.
- Postrežemo še vroče.
Dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Narastek iz bučk”Add yours →