Narastek iz bučk

»Cukejte« po primorsko ali bučke po slovensko so idealna rešitev za marsikatero poletno jed. Še sploh, če so pobrane na domačem vrtu ali kupljene pri kmetu na tržnici. V tem času že lepo rastejo in nekatere so že prav velike, pripravljene, da zavzamejo »glavno mesto« v izbrani jedi.

Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo bučko (cca 400 g), 2 jajci, 50 g moke, 400 ml polnomastnega mleka, ščepec soli, mešanica začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, česen)

Priprava:

  1. Okrogel pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z maslom in rahlo posujemo z moko.
  2. Pečico segrejemo na 200°C (ventilator).
  3. Bučke operemo, odstranimo zgornji in spodnji del, ter narežemo na zelo tanke kolobarje.
  4. Predenemo jih v cedilo in rahlo solimo, da spustijo odvečno vodo.
  5. Medtem v večji skledi z ročno metlico razžvrkljamo jajci, moko, sol in mleko.
  6. Dodamo sol in začimbe po okusu.
  7. Dodamo še bučke in premešamo.
  8. Jajčno maso z bučkami prelijemo v pripravljen pekač.
  9. Po vrhu naribamo parmezan.
  10. Pečemo na srednjem rešetu 20 – 25 minut.
  11. Postrežemo še vroče.

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Narastek iz bučkAdd yours →

Dodaj odgovor