Zakaj pa ne bi za spremembo enkrat kot prigrizek ob kozarcu vina ali piva ponudili mini ocvrte mozzarelle? Njihova priprava res ni zamudna, ocvrte so v trenutku, le pazljivo jih moramo “obleči” v panado.
Za 4 osebe potrebujemo: 2 pakiranji mini mozzarella kroglic (2×12), moka, 2 jajci, krušne drobtine, olje za cvrtje
Priprava:
- Mini mozzarellam odcedimo vodo in jih predenemo na kovinsko sito, da izpustijo vso vodo.
- Pripravimo moko, razžvrkljamo dve jajci ter krušne drobtine.
- Vsako mini mozzarello povaljamo najprej v moki, nato v jajcu ter v krušnih drobtinah.
- Da bo njihova krušna “oblekica” vzdržala in med cvrtjem sir ne bo ušel vsako kroglico s krušnimi drobtinami še enkrat povaljamo v jajcu in nato še enkrat v krušnih drobtinah.
- Olje za cvrtje segrejemo in ko je dovolj vroče (vidne so črtice ob robu ponve), v njem na hitro ocvremo mini mozzarelle.
- Ocvrte pazljivo poberemo iz olja in jih takoj serviramo.
- Poleg ponudimo različne omake za pomakanje, najbolje se podajo paradižnikove, od blage do zelo pikantne.
- Prav tako pa lahko poleg ponudimo sveže češnjeve paradižnike različnih barv.
Dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Ocvrte mini mozzarelle”Add yours →