Okrogel limonino skutni štrudel

Štrudel to je zakon
Okrogel limonino skutni štrudel

Video recept

Potrebujemo za pekač premera 26 cm:

3 liste vlečenega testa, 3 cm rezino raztopljenega masla, 500 gr nepasirane skute Pomurka, 90 gr kisle smetane Pomurka, 3 sveža jajca, 1 vanili sladkor, naribano lupinico in sok 1 bio limone, 120 gr sladkorja, 3 žlice tekoče sladke smetane, sladkor v prahu

Pekač premera 26cm obložimo s peki papirjem, tudi rob po višini. Pečico ogrejemo na 200°C.

Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg. K rumenjakom dodamo sladkor, vanili sladkor, kislo smetano, skuto in naribano limonino lupinico (pazimo, da ribamo samo rumeni del lupinice) ter sok ter z žlico sestavine med sabo povežemo. Na koncu dodamo še sneg beljakov ter narahlo premešamo.

Vse tri liste vlečenega testa razpolovimo. Prvo plast iz dveh polovic položimo na peki papir in ju premažemo z maslom, nato dodamo še eno polovico testa postavljeno navzkriž prejšnji postavitvi, ki jo spet premažemo z maslom. Robovi testa gledajo navzgor. Na testo damo polovico skutne zmesi, nato ponovimo postopek s testom, ki ga spet premažemo z maslom, tudi tokrat pazimo, da robovi testa gledajo navzgor. Nakar dodamo še drugo polovico skutnega nadeva. Sedaj z robovi delno prekrijemo nadev, ki bo po sredini ostal odkrit. Robove premažemo s preostankom masla, potem s tekočo sladko smetano ter na koncu po robovih testa, sploh tam, kjer se jih prekriva več plasti z malce skutnega nadeva.

Pekač s štrudlom postavimo v ogreto pečico in ga na srednjem rešetu pečemo točno 45 minut. Nato ga vzamemo ven. Čeprav se nam bo v sredini zdel še tekoč, že v naslednjih nekaj minutah zakrkne. Še vročega potresemo s sladkorjem v prahu.

Počakamo, da se rahlo ohladi in postrežemo.

Štrudel to je zakon
Okrogel limonino skutni štrudel
Štrudel to je zakon
Okrogel limonino skutni štrudel

0 comments on “Okrogel limonino skutni štrudelAdd yours →

Dodaj odgovor