Enostaven in hiter recept za preprost in okusen obrok, ki ga obožujejo prav vsi v družini, tako odrasli kot otroci. Piščančje prsi se okusno povežejo s stopljeno mozzarello in okusno omako iz paradižnikov.
Za 4 osebe: 2 piščančjih prsi, 2 konzervi pelati paradižnikov, 2 mozzarelli, oljčno olje, mešanica začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, kraljeva sol Trije kralji, 1/2 čebule, 1čž sladkorja
Priprava:
- Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
- Solimo jih.
- V ponvi segrejemo malo olja in na njemu popečemo piščančje prsi.
- Ko postanejo z obeh strani lepo zapečene, jih pokrijemo in počasi dušimo 30 minut.
- Medtem v manjšem loncu na nekaj žličkah oljčnega olja zarumenimo na drobno sesekljano čebulo.
- Dodamo narezane pelate in sok, žličko sladkorja in mešanico začimb.
- Pokrito kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.
- K pečenim prsim dodamo pripravljeno paradižnikovo omako.
- Na vsako polovico piščančjih prsi dodamo 1/2 mozzarelle, ki jo še malo posujemo z začimbami.
- Ponev pokrijemo za toliko, da se mozzarella raztopi.
- Serviramo takoj.
Vaš nakup v spletni trgovini www.zacimbe.si bo s kodo SSB15 kar 15% cenejši!
0 comments on “Piščančji prsi po sredozemsko”Add yours →