Piščančji prsi po sredozemsko

Enostaven in hiter recept za preprost in okusen obrok, ki ga obožujejo prav vsi v družini, tako odrasli kot otroci. Piščančje prsi se okusno povežejo s stopljeno mozzarello in okusno omako iz paradižnikov.

Za 4 osebe: 2 piščančjih prsi, 2 konzervi pelati paradižnikov, 2 mozzarelli, oljčno olje, mešanica začimb Sugo & Bolognese Trije kralji, kraljeva sol Trije kralji, 1/2 čebule, 1čž sladkorja

Priprava:

  1. Piščančje prsi očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  2. Solimo jih.
  3. V ponvi segrejemo malo olja in na njemu popečemo piščančje prsi.
  4. Ko postanejo z obeh strani lepo zapečene, jih pokrijemo in počasi dušimo 30 minut.
  5. Medtem v manjšem loncu na nekaj žličkah oljčnega olja zarumenimo na drobno sesekljano čebulo.
  6. Dodamo narezane pelate in sok, žličko sladkorja in mešanico začimb.
  7. Pokrito kuhamo na zmernem ognju približno 15 minut.
  8. K pečenim prsim dodamo pripravljeno paradižnikovo omako.
  9. Na vsako polovico piščančjih prsi dodamo 1/2 mozzarelle, ki jo še malo posujemo z začimbami.
  10. Ponev pokrijemo za toliko, da se mozzarella raztopi.
  11. Serviramo takoj.

Vaš nakup v spletni trgovini www.zacimbe.si bo s kodo SSB15 kar 15% cenejši!

0 comments on “Piščančji prsi po sredozemskoAdd yours →

Dodaj odgovor