Ti posebno veliki šampinjoni, imenovani Portobello, so kot nalašč za slasten nadev. Ta recept je za pripravo mesno zelenjavnega nadeva.
Za 4 osebe potrebujemo: 4 šampinjone Portobello, 4 rjave šampinjone, 250 g praženega mletega mesa (olje, čebula, česen, mleto meso, 3 jž paradižnikove omake, sol), 10 cm stebelne zelene, 6 tanjših špargljev, 100 g ribanega mehkega sira, mediteranska zelišča Trije kralji, šopek svežega peteršilja, krušne drobtine, kraljeva sol Trije kralji, olje
Priprava:
- Najprej na maščobi prepražimo čebulo, dodamo mleto meso, strt strok česna in pražimo 20 minut. Dodamo še paradižnikovo omako in solimo.
- Očistimo šampinjone Portobello, odstranimo bet in jih operemo. Obrišemo jih s papirnato brisačko. Enako storimo z rjavimi šampinjoni, le da betom odrežemo le spodnji del.
- Pripravimo nadev; v skodelici zamešamo praženo mleto meso, na majhno narezane rjave šampinjone, sesekljano stebelno zeleno, na majhne kolobarje narezane šparglje, grobo nariban mehki sir, sveže sesekljan peteršilj (nekaj ga prihranimo za končno jed).
- Vse skupaj začinimo s kraljevo soljo Trije kralji in mediteranskimi zelišči Trije kralji.
- Premešamo in nadevamo klobuke šampinjonov Portobello.
- Po vrhu posujemo krušne drobtine in postavimo v nepregoren pekač.
- Postavimo v prej ogreto pečico na 200°C, na srednje rešeto in pečemo 30 minut.
- Še vroče posujemo s sveže sesekljanim peteršiljem.
- Serviramo na posteljici iz rukole in z nekaj češnjevimi paradižniki.
- Poleg lahko ponudimo glazuro iz balzamičnega kisa.
S kodo SSB15 imate pri nakupu v spletni trgovini www.zacimbe.si kar 15% popust!
0 comments on “Polnjeni šampinjoni Portobello”Add yours →