Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in panceto

Za osnovo recepta sem vzela znano italijansko Carbonaro, namesto klasičnih špagetov sem uporabila Bavette, poleg pancete, parmezana in rumenjakov pa sem uporabila še šparglje in rjave šampinjone.

Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in panceto

Za 4 osebe potrebujemo: 350 g bavette testenin (ploščati špageti), 400 g špargljev, 250 g rjavih šampinjonov, 200 g slanine (lahko tudi pršut), 4 rumenjaki, parmezan, olje, sol

Priprava:

  1. V slanem kropu skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
  2. Bolj svežo slanino narežemo na majhne kocke.
  3. Očistimo in operemo šparglje in rjave šampinjone. Šparglje nalomimo na koščke, šampinjone narežemo na četrtine.
  4. Na maščobi popražimo šparglje, šampinjone. Pražimo 5 – 10 minut, odvisno od debeline špargljev.
  5. Ko so šparglji in šampinjoni zmehčani, dodamo slanino in jo pocvremo.
  6. Medtem, ko se pražijo, v skodelici razžvrkljamo rumenjake, 2 jušni žlici vode v kateri so se kuhale testenine in vmešamo pest ribanega parmezana.
  7. Kuhane testenine poberemo iz kropa in jih dodamo v ponev k praženi zelenjavi in panceti.
  8. Premešamo in dodamo še nekaj jušnih žlic vode od testenin.
  9. Dobro premešamo in ugasnemo kuhališče.
  10. Vmešamo še razžvrkljane rumenjake. Na hitro premešamo in počakamo nekaj minut.
  11. Razdelimo na krožnike in po želji posujemo s parmezanom.

“Buon Apetito”

Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in slanino
Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in slanino

0 comments on “Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in pancetoAdd yours →

Dodaj odgovor