Bučkini rezanci na maslu. Zelenjavna priloga ali glavna jed. Privoščijo si lahko tudi LCHF jedci. Dodamo jim lahko mesno ali paradižnikovo omako.
Potrebujemo (za eno osebo):
2 srednje veliki bučki, rezino masla, 1-2 stroka česna, sol, oljčno olje
Bučke operemo in jima odrežemo sprednji in zadnji konec. Po dolžini narežemo na tanke rezance.
V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane bučke ter nalistan strok ali dva česna. Rahlo solimo ter prelijemo z čajno žličko oljčnega olja.
Pražimo približno 10 minut. Medtem jih obrnemo, da dobijo lepo zlato rjavo barvo z obeh strani.
Ko so bučkini rezanci pripravljeni in jih odstavimo s kuhalne površine jih po želji lahko posujemo s sesekljanim svežim peteršiljem ali nastrgano svežo baziliko.
Čez bučkine rezance lahko prelijemo mesno ali paradižnikovo omako.
0 comments on “Bučkini rezanci na maslu”Add yours →