In kot obljubljeno, danes recept za zelo dober chilli con carne.
Za pripravo Chilli con carne potrebujemo:
-za bolonjsko omako: 1 kg mletega mesa, 1 večjo čebulo, strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat v tubi, moko in vodo za zgostitev
-za dokončanje chillija: 400gr pelatov, trio paprik (zelena, rdeča, rumena), 400 gr koruze, 800 gr rdečega fižola, mlinček s čilijem, sol, poper, sladkor ter moka in voda za podmet
Iz mletega mesa pripravimo bolonjsko omako, jaz jo naredim precej gosto, ko jo uporabim za chilli.
Paprike očistimo, operemo in zrežemo na kocke. Iz konzerve odcedimo in pod toplo vodo operemo koruzo in fižol, pelate s paličnim mešalnikom zmiksamo v sok. Bolonjsko omako preložimo v večji lonec, dodamo spasirane pelate ter kocke paprik. Kuhamo na srednji temperaturi toliko časa, da je paprika mehka po našem okusu, jaz približno 35 min. Nato dodamo koruzo in fižol ter vse skupaj dobro premešamo ter v lonec zmeljemo chilli. Tega dodate toliko, kolikor ga lahko prenesete. V kolikor se nam jed zdi preredka v lončku zmešamo vodo in moko ter jed po želji zgostimo. Po potrebi jed še solimo in popramo. Vse skupaj kuhamo 50 min, ko je jed gotova.
K chilliju ponudimo hrustljav kruh.
P.s. če vam uspe, da chillija že prvi dan ne zmanjka, je jed naslednji dan še boljša, ko se vsi okusi povežejo med seboj
0 comments on “Chilli con carne”Add yours →