Prekmurska gibanica

Prekmurska gibanica – Danes pa enostaven recept za odlično sladko pregreho

Pripravimo štiri nadeve:

MAKOV NADEV: 200 gr mletega maka, 100gr sladkorja, 1 vanili sladkor, 1dcl mleka

SKUTNI NADEV: 300gr puste skute, 1,5dcl kisle smetane, 1 jajce, 3 žlice sladkorja, 2 žlici ruma

OREHOV NADEV: 200gr mletih orehov, 2 dcl mleka, 120gr sladkorja, 1 vanili sladkor, 1 žlička mletega cimeta

JABOLČNI NADEV: 400gr sočnih jabolk, 4 žlice sladkorja, 1 žlička cimeta, naribana lupinica ene bio limone

Poleg tega potrebujemo še 1 zavitek vlečenega testa, 125 gr stopljenega masla, 2 žlici kisle smetane, sladkor v prahu in keramični pekač privližnih mer 31×23 cm

Pekač namažemo z maslom, vanj položimo list testa, ki ga namažemo z maslom ter takoj še en list testa, ki ga spet namažemo. Nato sledijo nadevi po vrsti mak, skuta, orehi, jabolka. Vsak nadev se nato ponovi. Med vsak nadev damo en list testa, ki ga premažemo z maslom. Ko damo zadnji jabolčni nadev, pokrijemo z dvema premazanima listoma testa. Čez zadnjo plast namažemo mešanico stopljenega masla ter dveh žlic kisle smetane.

Pekač postavimo v predogreto pečico na 180°C za točno eno uro. Pečeno gibanico vzamemo iz pečice in jo potresemo s sladkorjem v prahu.

Prekmurska gibanica po domače
Prekmurska gibanica za prefinjene okuse

0 comments on “Prekmurska gibanicaAdd yours →

Dodaj odgovor