Drobljenka s skuto in čokolado

Drobljenka s skuto in čokolado je sladica, ki preseneti

Za pekač s snemljivim obodom premera 26 cm

Za testo potrebujemo: 500 g moke, 200 g sladkorja, 250 g masla Pomurskih mlekarn, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška, 1 rumenjak, 1 zavitek burbonske vanilje

Za nadev potrebujemo: 500 g skute Pomurskih mlekarn, 140 g jedilne čokolade, 60 g sladkorja v prahu, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 3 jušne žlice smetane za stepanje Pomurskih mlekarn

Drobljenka s skuto in čokolado

Postopek priprave:
1. V skledo damo skuto in sladkor. Premešamo. Dodamo nadrobljeno čokolado, smetano za stepanje. Dobro premešamo ter skledo z nadevom postavimo v hladilnik, da se sestavine dobro prepojijo.
2. Pekač obložimo s peki papirjem.
3. V drugi skledi pripravimo testo. K moki dodamo na majhne koščke narezano maslo sobne temperature, pecilni prašek, ščepec soli, sladkor ter burbonsko vaniljo. Vse sestavine dobro pregnetemo. Dobimo suho drobljivo testo. Vmešamo še rumenjak.
4. Z več kot polovico testa z drobljenjem napolnimo dno pekača. Enakomerno poravnamo. Dodamo nadev iz skute in čokolade. Čez nadev nato s prsti nadrobimo še preostanek testa.
5. Pečemo v pečici na srednjem rešetu 40 minut pri temperaturi 180 °C.
6. Ko vzamemo iz pečice, počakamo, da se popolnoma ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu. Pecivo je še boljše naslednji dan, ko se okusi med seboj povežejo.

Drobljenka s skuto in čokolado

 

0 comments on “Drobljenka s skuto in čokoladoAdd yours →

Dodaj odgovor