Gratinirani polžki (testenine) z zelenjavo

 

Za 2 osebi potrebujemo:

250 gr testenin v obliki polžjih hišk, 1 manjši por, 1 srednje velika bučka, 1 strok česna, maslo, sol, 100ml tekoče smetane, bazilika, 1 mozzarella, parmezan.

V slanem kropu skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.

Medtem na maslu popražimo por ter bučke, oboje narezano na kolobarje ter nalistan strok česna. Solimo po okusu. Ko lepo zarumeni dodamo 2 žlici mleka ter pokrijemo, temperaturo znižamo in dušimo, da se zmehča. Prilijemo tekočo smetano ter odstavimo.

V ognjevaren pekač damo na dno najprej polovico zelenjave, nato stresemo testenine, dodamo natrgano mozzarello, dobro premešamo in dodamo še preostanek zelenjave ter nekaj lističev bazilike.

Pekač postavimo za 10 minut v pečici, ogreto na 200°C. Sama za gratiniranje še toplih sestavin uporabim funkcijo ventilacije, saj v bistvu želimo le skorjico na jedi.

Postreženo jed na krožniku posujemo še s parmezanom.

P.s. ker sem pa imela pripravljeno bolonjsko omako po moje, sem je tri žlice dodala po vrhu preden sem pekač dala v pečico. Ampak to je opcija 😉

0 comments on “Gratinirani polžki (testenine) z zelenjavoAdd yours →

Dodaj odgovor