Kare v mlečni omaki. Okusna omaka je pripravljena iz mleka in belega vina sorte Zelen. Ta doda mleku prijeten okus. Preden omako serviramo, jo obdelamo s paličnim mešalnikom, da je popolnoma gladka.
Video recept
Potrebujemo:
Za 4 osebe
Potrebujemo: 1 liter mleka Pomurskih mlekarn, 600 svinjskega kareja (tanjše rezine), 1 manjša čebula, 1 kozarec belega vina sorte Zelen, sol, sončnično olje
Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 1 ura 30 minut
Priprava:
1. V ponev vlijemo olje in dodamo drobno sesekljano čebulo.
Počakamo, da čebula dobi lepo zlato rjavo barvo. Dodamo zrezke, solimo in 10 minut pečemo meso z obeh strani.
2. Prilijemo vino in pokrijemo. Dušimo 10 minut.
3. Prilijemo mleko. Spet pokrijemo in kuhamo 1 uro. Vmes meso obračamo.
4. Po eni uri kuhanja mesa v omaki, vzamemo meso iz ponve, zgoščeno mleko pa zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko, svilnato omako.
5. Meso na krožniku prelijemo z mlečno omako.
Poleg lahko ponudimo pire krompir.
Priprava pire krompirja:
1. Krompir olupimo, narežemo na manjše kose in ga skuhamo v slanem kropu.
2. Ko je krompir kuhan, mu odlijemo vodo, dodamo rezino masla Pomurskih mlekarn in ga pretlačimo.
3. Nato dodamo še mleko Pomurskih mlekarn in še enkrat pretlačimo oziroma premešamo.
0 comments on “Kare v mlečni omaki”Add yours →