Za 2 manjša zavitka potrebujemo:
Za krhko testo: 300 g moke, 100 g sladkorja, 50 g masla Pomurskih mlekarn, 150 g skute Pomurskih mlekarn, 1 sveže jajce, ½ zavitka pecilnega praška, ščep soli
Za nadev: 1 kg sočnih jabolk, 100 g rozin sultanin, 2 jušni žlici sladkorja, cimet, krušne drobtine, pest lešnikov
Potrebujemo še: peki papir, pekač
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 30 minut
Priprava:
- V moko na sredi naredimo jamico, v katero damo jajce, sladkor, mehko maslo, skuto, pecilni prašek in sol.
- Zamesimo in mešamo dokler ne dobimo mehkega in elastičnega testa.
- Testo razdelimo na polovico za dva zavitka.
- Testo zelo na tanko razvaljamo na peki papirju.
- Priprava nadeva: jabolka naribamo, dodamo oprane rozine in grobo narezane lešnike.
- Potresemo s cimetom, dodamo 2 žlici sladkorja in vse dobro premešamo.
- Testo najprej posujemo s krušnimi drobtinami in dodamo nadev.
- Testo zavijemo s pomočjo peki papirja.
- Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 30 minut.
- Postrežemo mlačno ali hladno, posuto s sladkorjem v prahu.
Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Fotografija na desni: Rudi Uran
0 comments on “Praznični sadno – skutni kruh”Add yours →