Krompirjev golaž s pikantno klobaso

Za dobre jedi na žlico ni nikoli prezgodaj. In krompirjev golaž je ena takih jedi.

Krompirjev golaž s pikantno klobaso

Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo čebulo, 1 strok česna, 500 g krompirja, 1 žlico sončničnega olja ali svinjske masti, 1 jž paradižnikovega koncentrata, 1 čž rdeče paprike v prahu, 1 čž kumine v prahu, 500 ml jušne osnove, 1 par pikantnih klobas, sol, poper

Priprava:

  1. Najprej olupimo in na drobno narežemo čebulo in česen.
  2. Krompir olupimo in narežemo na enako velike kose.
  3. V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo in česen, da posteklenita.
  4. Dodamo na kocke narezan krompir ter začinimo s soljo in poprom.
  5. Dodamo paradižnikovo mezgo, papriko v prahu in kumino ter na kratko popražimo.
  6. Nato zalijemo z zelenjavno juho.
  7. Dušimo 20 minut.
  8. Medtem klobase narežemo na kolobarje in jih vmešamo v golaž.
  9. Pustimo vreti še 10 minut.
  10. V manjši skodelici zamešamo moko in vodo ter ju vmešamo v krompirjev golaž, ki ga ponovno zavremo in kuhamo še kakšno minuto.
  11. Preden krompirjev golaž ponudimo, naj malce počiva. Še boljši je naslednji dan.
  12. H krompirjevemu golažu ponudimo kruh.
  13. V hladilniku ga hranimo do 3 dni, lahko ga tudi zamrznemo.

Pa dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Krompirjev golaž s pikantno klobasoAdd yours →

Dodaj odgovor