Za dobre jedi na žlico ni nikoli prezgodaj. In krompirjev golaž je ena takih jedi.

Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo čebulo, 1 strok česna, 500 g krompirja, 1 žlico sončničnega olja ali svinjske masti, 1 jž paradižnikovega koncentrata, 1 čž rdeče paprike v prahu, 1 čž kumine v prahu, 500 ml jušne osnove, 1 par pikantnih klobas, sol, poper
Priprava:
- Najprej olupimo in na drobno narežemo čebulo in česen.
- Krompir olupimo in narežemo na enako velike kose.
- V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo in česen, da posteklenita.
- Dodamo na kocke narezan krompir ter začinimo s soljo in poprom.
- Dodamo paradižnikovo mezgo, papriko v prahu in kumino ter na kratko popražimo.
- Nato zalijemo z zelenjavno juho.
- Dušimo 20 minut.
- Medtem klobase narežemo na kolobarje in jih vmešamo v golaž.
- Pustimo vreti še 10 minut.
- V manjši skodelici zamešamo moko in vodo ter ju vmešamo v krompirjev golaž, ki ga ponovno zavremo in kuhamo še kakšno minuto.
- Preden krompirjev golaž ponudimo, naj malce počiva. Še boljši je naslednji dan.
- H krompirjevemu golažu ponudimo kruh.
- V hladilniku ga hranimo do 3 dni, lahko ga tudi zamrznemo.
Pa dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Krompirjev golaž s pikantno klobaso”Add yours →