Predvsem poleti se priležejo različne solate, predvsem hladne. Ta krompirjeva ima nekaj dodatkov, ki nas spomnijo na poletno Grčijo.
Za 2 osebi potrebujemo: 8 – 10 manjših krompirjev za kuhanje, 12 mini paradižnikov, pest črnih izkoščičenih oliv, 100 g Feta sira, 1 grški jogurt, 1 jž limoninega soka, oljčno olje, mešanica začimb Grški bogovi Trije kralji*, Kraljeva sol Trije kralji, rdeča čebula, svež koper (po želji za dekoracijo)
*Začimbna mešanica Grški bogovi Trije kralji vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano in peteršilj.
Priprava:
- Krompir skuhamo v slanem kropu z olupki vred. Kuhanega ohladimo in olupimo.
- Narežemo ga na malo večje kocke (4 ali 6 iz enega).
- Iz grškega jogurta, mešanice začimb Grški bogovi, limoninega soka, oljčnega olja in soli pripravimo solatni preliv.
- V njem zamešamo krompir, da se ga preliv lepo oprime.
- Dodamo tanko narezano rdečo čebulo, črne olive, nadrobljen feta sir in na pol prerezane mini paradižnike.
- Krompirjeva solata po grško je boljša, če jo pred serviranjem za uro postavimo v hladilnik.
- Pred serviranjem solato po želji dekoriramo še s svežim koprom.
V spletni trgovini www.zacimbe.si lahko vse začimbe s kodo SSB15 kupite kar 15% ceneje.
0 comments on “Krompirjeva solata po grško”Add yours →