Krompirjeva solata s Kranjsko klobaso

Le kdo pravi, da so solate dolgočasne? In vse enake? Tisti, ki pri pripravi solate ne pusti domišljiji proste poti. Klasično krompirjevo solato lahko obogatimo še z jesenskim radičem, da pa bo jed še bolj nasitna in polnega okusa, ji dodamo hrustljavo pečene kolobarje kranjske klobase. In že imamo pred sabo obrok, ki nasiti tudi še tako lačnega jedca.

Za 2 osebi potrebujemo: 5 – 6 kuhanih krompirjev, 1 par Kranjskih klobas, 1 manjša glava rdečega radiča, sončnično olje, kis, drobnjak, mešanico začimb Za krompir “Trije kralji”

Priprava:

  1. Krompir z olupki skuhamo v slanem kropu.
  2. Kuhanega odcedimo in ohladimo, nato ga olupimo in narežemo na rezine.
  3. Radič očistimo, narežemo in ga operemo.
  4. Kranjsko klobaso narežemo na kolobarje in jih z obeh strani opečemo, da postanejo hrustljave. Do uporabe hranimo na toplem.
  5. V skledo damo rezine krompirja ter opran radič.
  6. Dodamo mešanico začimb Za krompir “Trije kralji”, olje in kis.
  7. Dobro premešamo.
  8. Razdelimo na servirne krožnike, kjer dodamo še opečene kolobarje Kranjske klobase.
  9. Posujemo še z nastriženim drobnjakom.
  10. Zraven ponudimo svež kruh.

V spletni trgovini www.zacimbe.si z uporabo kode SSB15 nakupujete 15% ceneje!

0 comments on “Krompirjeva solata s Kranjsko klobasoAdd yours →

Dodaj odgovor