Tokrat sem moj klasičen recept za krompirjeve njoke predelala in namesto bele ostre moke uporabila pirino moko. Rezultat je bil zelo okusen, saj ni o njokih ostalo niti sledu. Mesni golaž pa je itak za krožnik polizat.
Za krompirjeve njoke: 1 kg krompirja (jaz uporabim mehko rumeno sorto), 350 g pirine moke, 2 jajci, 1 jž olja, sol
Za mesni golaž: 1kg prašičkovega stegna, 2 večji čebuli, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1 žlica moke, voda.
Priprava:
- Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
- Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
- Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
- V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
- Ponudimo z mesnim golažem in parmezanom.
Recept za mesni golaž najdete na povezavi
Mesni golaž – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
0 comments on “Krompirjevi njoki s pirino moko in mesni golaž”Add yours →