Kuhano belo vino

»Kuhanček« je tradicionalna pijača s katero ogrejemo telo in duha v zimskem času, z njo pa radi popestrimo tudi večere v prazničnem decembru.

Kuhano belo vino

Potrebujemo: 750 ml belega vina (priporočam sorto Rumeni Muškat), 300 ml bio jabolčnega soka, 1 bio pomarančo, 2 bio mandarini, 3 cm ingverja, 1 palčko cimeta, 1 zvezdast janež, 6 klinčkov, 5 jž sladkorja (lahko nadomestimo z medom)

Priprava:

  1. Ingver olupimo in narežemo na tanjše kolobarje.
  2. V kolikor uporabljamo bio citruse, jih skupaj z olupkom narežemo na kolobarje. V nasprotnem primeru jih prej olupimo.
  3. Vse damo v lonec, prilijemo vino in jabolčni sok ter dodamo palčko cimeta, zvezdast janež, klinčke in sladkor (lahko ga tudi izpustimo).
  4. Pokrijemo in pustimo eno uro, da se sestavine prepojijo.
  5. Nato vino z dodatki skuhamo.
  6. Ko vino zavre, počakamo 5 minut, nato temperaturo kuhališča zmanjšamo in kuhamo še 10 minut.
  7. Kuhano vino pokrijemo in pustimo, da postoji 45 minut, nato ga precedimo v kozarce in ponudimo še toplega.

Na zdravje!

Kuhano belo vino

0 comments on “Kuhano belo vinoAdd yours →

Dodaj odgovor